Sanayi Sicil Belgesi Alabilecek Kapastiedeki Sanayi İşletmelerine Sağlanacak Faydalar Hakkında Bilgilendirme

6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu’nun 1. maddesinde “Bir maddenin vasıf, şekil, hassa veya terkibini makine, cihaz, tezgah, alet veya diğer vasıta ve kuvvetlerin yardımı ile veya sadece el emeği ile kısmen veya tamamen değiştirmek veya bu maddeleri işlemek suretiyle devamlı ve seri halinde imal veya istihsal eden yerlerle madenlerin çıkarılıp işlendiği yerler sanayi işletmesi, buralarda yapılan işler sanayi işleri ve buraları işletenler sanayici sayılır.” denilerek sanayi işletmeleri ve sanayi işleri tarif edilmiştir.

El ve ev sanatları ile tamirhaneler Sanayi İşletmeleri kapsamında değerlendirilmemektedir.

Sanayi sicil belgesinin üretim yapan sanayi işletmelerine sağladığı faydalar;

1.      İhraç kaydıyla mal teslimlerinde KDV Tecil-Terkin işleminden faydalanırlar,

2.      Elektrik faturalarını “Sanayi Abonesi” tarifesinden öderler,

3.      Elektrik faturalarında TRT payı ödemezler (Elektrik enerji satış payının %2’si),

4.      Yerli Malı Belgesi alınmasında gereklidir (yerli malı alımında avantaj sağlar),

5.      Döviz alımında binde 1 oranında Kambiyo Vergisi ödemezler,

6.      Kamu kurum ve kuruluşlarının sağladığı diğer desteklerden yararlanırlar.

Bu kapsamda, ildeki sanayi sicil belgesi alabilecek kapasitedeki sanayi işletmelerinin yukarıda bahsi geçen faydalardan yararlanmak isteyen üyelerimize önemle duyurulur.

Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Kutlama Mesajı
Mesleki Eğitim Merkezleri Bilgilendirme Semineri Duyurusu
Vergi Mükellefiyet ve Adres Kayıt Durumlarındaki Değişiklerin Bildirilmesi Hakkında Önemli Duyuru
Lokanta, Restoran, Kafe, Kıraathane  Vb. İşyerlerinin Çalışma Saatleri Hakkında
T.C. İçişleri Bakanlığınca 81 İl Valiliği’ne Koronavirüs Tedbirleri Kapsamında Gönderilen Ek Genelge.
KVKK ve Verbis Eğitimi