Koronavirüs Önlemleri Kapsamında Sokağa Çıkma Yasağı Muafiyeti Genişletildi. Sürücü Kursları İçin Getirilen İstisna Duyurusu

Değerli Üyelerimiz;

Malumunuz olduğu üzere, koronavirüs salgınının önlenmesi ve kontrol altına alınması amacıyla alınan kararlar doğrultusunda, 18.11.2020 tarihli Genelge ile 20 yaş altı gençler ve 65 yaş üstü vatandaşlar için sokağa çıkma kısıtlaması getirilmiş, aynı zamanda 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında faaliyetlerine devam eden kurumlar da yüz yüze eğitimlerine ara vermiştir.

Ancak yüz yüze eğitim faaliyetlerine ara verilen Özel Eğitim Kurumlarında uygulanan öğretim programlarında, uygulama eğitimi bulunan (motorlu taşıt sürücüleri kursu direksiyon uygulama eğitimleri, iş makineleri sürücü eğitimi kursu uygulama eğitimi, pilot yetiştirme kursu uygulama eğitimi, gemi adamı yetiştirme kursu uygulama eğitimi, çeşitli kurslar kapsamında bulunan ve piyano kursu öğretim programı gibi eğitimi kursiyerlerle birebir yapılan programlar) “Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu’nda” yer alan şartların sağlanması ve kontrollü sosyal hayatın kurallarına uymak kaydı ve Genelgeyle çıkan sokağa çıkma kısıtlamalarına uyulması suretiyle uygulama eğitimlerine devam edilebilecektir.
Bilgilerinize sunulur.

Karadeniz Bölge Toplantısı TOBB İkiz Kulelerde Yapıldı
Çayeli Ticaret ve Sanayi Odası Personeli Olağan Personel Toplantısı Gerçekleştirilildi
İmkb Fen Lisesi okul aile birliği odamızı ziyareti
U-ETDS ve Sayısal Takograf Bilgilendirme Toplantıları Hakkında Önemli Bilgilendirme
Turizm Rehberliği Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans Programları Başlıyor
Personel toplantımızı tüm personelin katılımı ile gerçekleştirdik.