İşyerleri ve Ulaşım Araçları İçin COVID19 Çalışma Rehberi Afişleri

Bilimsel Danışma Kurulu tarafından, "Çalışma Rehberi Afişi" ve "Kapasite Bilgisi Afişi" hazırlandığı bildirilerek, yazıda belirtilen sektörlere ilişkin faaliyet gösteren üyelerinizin afişleri internet ortamından temin edilerek bastırılması ve işyerlerine astırılması talep edilmektedir.

İlgili Yazıda ;

Bakanlığımız ve Genel Müdürlüğümüz tarafından yakından takip edilen Koronavirus (COVID-19) hastalığına yönelik koruma ve kontrol önlemleri alınmakta ve alınmaya devam edilmektedir. T.C. Cumhurbaşkanlığı kararı ile faaliyetine izin verilen sektörler dahil toplam 39 sektördeki işyeri, yaşam alanları ve ulaşım araçları ile ilgili Bilimsel Danışma Kurulumuz tarafından hazırlanan Çalışma Rehberlerinin afiş tasarımları tamamlanmıştır. Hazırlanan afişler Halk Sağlığı Genel Müdürlüğümüzün web sitesinde indirilebilir ve uygun ölçüde basılabilir formatta yayınlanmıştır. Bu kapsamda “Restoran-Lokanta-Kafe-Pastane ve Yeme İçme Yerleri, Kahve ve Kıraathaneler, Çay Bahçeleri, Dernek Lokalleri, Alışveriş Merkezleri, Market ve Süpermarketler, Bakkallar, Kasap-Mana-Kuruyemişçi ve Diğer Gıda Satış Yerleri, Büfe-Kantin ve Bayiler, Akaryakıt ve Otogaz İstasyonları, Berber ve Kuaförler, Spor Salonları ve Spor Merkezleri, Havuzlar ve Site Havuzları, Plajlar ve Yüzme Alanları, Semt Pazarları ve Pazar Yerleri, Giyim ve Süs Eşyası Pazarları, Konfeksiyon ve Giyim Mağazaları, Ayakkabı ve Çanta Mağazaları, Beyaz Eşya ve Mobilya Mağazaları, Kitap ve Kırtasiye Mağazaları, Oyuncak Mağazaları, Elektronik Ürün-Telefon ve Telekomünikasyon Mağazaları, Kozmetik ve Parfümeri Mağazaları, Kuyumcu-Bijuteri ve Saatçiler, Optisyenlik Müesseseleri, Ofis ve Büro Sisteminde Faaliyet Gösteren İşyerleri, Emlakçılar ve Gayrimenkul Danışmanları, Oto Galeriler ve Oto Kiralama Şirketleri, Oto Kuaför ve Oto Yıkamalar, Oto Servis-Tamirhane ve Lastikçiler, Terzi Lostra ve Kuru Temizlemeciler, Tesisatçılar, Ticari Taksiler, Ticari Taksi Durakları, Kent İçi Toplu Ulaşım Araçları, Kent İçi Toplu Ulaşım Aracı Durakları, Personel Servisleri, Şehirler Arası Otobüsler, Şehirler Arası Trenler” ile ilgili çalışma rehberleri afişlerine https://covid19bilgi.saglik.gov.tr/tr/calisma-rehberi-afisleri.html adresinden ulaşılabilir.

Üyelerimize Önemle Duyurulur.

Sanayi Sicil Belgesi Elektrik İndirimi Şartları