Dış Ticaret Meslek Liselerimiz 81 İldeki İhracatçılar İçin Gerekli İnsan Kaynağını Yetiştirecek

BAKAN PEKCAN: DIŞ TİCARET MESLEK LİSELERİMİZ 81 İLDEKİ İHRACATÇILAR İÇİN GEREKLİ İNSAN KAYNAĞINI YETİŞTİRECEK

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ticaret Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığınca ortaklaşa düzenlenen "Dış Ticaret Meslek Liseleri Tanıtım ve Alt Protokol İmza Töreni"ne katıldı.

Pekcan, buradaki konuşmasında, Milli Eğitim Bakanı ile 22 Ekim 2019'da "Dış Ticareti Geliştirmeye İlişkin Eğitim İş Birliği Protokolü"nü imzaladıklarını anımsatarak, "Bugün, dış ticaret alanında meslek edinmek, kariyer yapmak isteyen gençlerimiz için önemli bir adımı daha hep birlikte atıyoruz." diyerek bakanlıklar ve TİM'in ortak çalışmasıyla belli okulların, "Dış Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri" adıyla yeniden yapılandırıldığını söyledi.

Pekcan, özellikle ihracatçıların ihtiyaç ve görüşlerini de çalışmalara yansıttıklarını söyleyerek şöyle devam etti:

"Bu kapsamda e-ticaret uygulamaları, dış ticarette riskler ve korunma yöntemleri, dış ticaret istihbaratı, uluslararası ve dijital pazarlama gibi güncel konular da müfredata eklendi. Etkin bir dış ticaret için yabancı dil bilgisinin önemine istinaden İngilizce'nin yanı sıra ikinci yabancı dil olarak Çince, Rusça, İspanyolca, Portekizce ve Japonca gibi çoklu coğrafyalarda konuşulan diller de okullarımızın müfredatına alınmıştır.

Projenin ilk aşamasına İstanbul, Gaziantep, Mersin ve İzmir gibi ihracatta hareketli illerden başlıyoruz. Bu 4 ilimizdeki 6 proje okulumuzda, şimdilik 305 öğrencimiz ve 63 öğretmenimizle yola çıktık. Önümüzdeki eğitim öğretim dönemi ve takip eden eğitim-öğretim yıllarıyla bu okullarımıza önemli bir talep olacağını ve öğrenci sayılarında hızlı bir artış göreceğimizi değerlendiriyorum." ifadelerini kullandı.

Detaylar https://ticaret.gov.tr/.../bakan-pekcan-dis-ticaret...

Çayeli TSO 15. Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi.
Madenli Belediye Başkanı Sn. Necip YAZICI Odamızı ziyareti
Berat Kandili Kutlama Mesajı
Muhasebeciler Haftası Kutlama Mesajı
Girişimci Kursumuza Katılıp Kursu Başarı İle Bitiren Kursiyerlere Sağlanacak Destekler