{{user.isim}} {{user.soyisim}}

Basın Açıklamaları

Basın Açıklamaları

Yurt Dışı E-Ticarette 30 Avro Düzenlemesi Memnuniyetle Karşılandı

Ticaret Bakanlığımızın yurt dışı kaynaklı e-ticaret platformlarından gerçek kişiler adına gelen ve değeri 30 Avro’ya kadar olan eşyaların basitleştirilmiş gümrük beyannamesiyle ithalatının sonlandırılmasına ilişkin kararını memnuniyetle karşıladık.

E-ticaret günümüzde hızla gelişen, küresel ticaretteki payını her geçen gün büyüterek, güçlendiren bir alan. Sınırları kaldırarak, dünyanın bir ucundan diğer ucuna ticaret yapmaya imkân sağlayan bu alan, denetim ve standartlarla desteklenmediğinde ne yazık ki tüketici sağlığı açısından ciddi riskler doğurabiliyor. Diğer yandan içerde mevzuata uygun üretim yapan, vergisini ödeyen ve kalite standartlarına riayet eden yerli firmalarımız, yurt dışından e-ticaret platformları üzerinden getirilen denetimsiz, kalitesiz, düşük maliyetli ürünler karşısında haksız rekabetle karşı karşıya kalabiliyor. 

Bu açıdan Ticaret Bakanlığımızın bu kararını, haksız rekabetin önüne geçilerek piyasalarda adil rekabetin sağlanması, tüketici sağlığı ve güvenliğinin korunması ve yerli üretimin desteklenmesi, istihdam ve vergi kaybının önüne geçilmesi açısından atılmış önemli bir adım olarak değerlendiriyoruz.


Benzer Basın Açıklamaları

Asgari Ücret Artışı , Toplumsal Refahın Tesisi Bakımından Önemli Bir Adım
Enflasyonla Mücadelede Çayeli TSO Basın Açıklaması
Zincir marketlerin birçok üründe fiyat sabitlemesine gitmesi son derece olumlu
Çayeli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sn. Mehmet Ali Mert Çay Haber'e Özel Açıklamalarda bulundu.
Başkanımız M.Ali Mert Yeni İstihdam Teşvikleri Hakkında bilgiler Verdi
Yüksek Kart Komisyon Oranları İle İlgili Basın Açıklaması