Turist Rehberliği Bölgemiz İçin Çok Önemli

Çayeli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali MERT yaptığı açıklamada : “  Bölgemizi, dünya ya  açılımını sağlayacak doğa ve eko turizmi merkezi haline getirmek için çalışmalarımız devam etmektedir. Bölgemizin en büyük yatırımlarından olan Rize-Artvin havalimanının faaliyete geçmesi ile birlikte orta doğu ülkeleri başta olmak üzere ilçemizi ve bölgemizi çok sayıda yerli ve yabancı turist ziyaret edecektir.  2017  yılında Trabzon’a gelen Arap turistlerin sayısı 300 bin oldu.  2018 yılı  hedeflerin  600 bin olması bekleniyor.

Bölgemizin muhteşem doğası, tarihi ve kültürel eserleri, gelenekleri görenekleri, serin ve yağmurlu havası Arap turistlerin bölgemizi tercih sebeplerini oluşturmaktadır.  Ayrıca Yöremizdeki  dağ ve yayların serin havası, derelerin yağmurla oluşturduğu manzaralar Arap turistler için kayda değer görüntülerdir.

Bölgemizde ki konaklama tesislerinin eksik olması ile beraber,  turizm sektörünün özellikle Doğu Karadeniz’in  Rize-Artvin bölgesinde  en önemli eksiklerinden biri de  Bölgeye has Turist Rehberinin olmayışıdır.  Bölgemizde Turist Rehberi sayısını artırmak için gerekli çalışmaları başlatmış bulunmaktayız.

Turist rehberliği konusunda turizm acentelerimizin sıkıntılarını biliyoruz. Amacımız, ilçemiz de Turist Rehberliği Kursu açarak acentelerimizin bu konudaki sıkıntılarını giderek sektöre katkı sağlamaktır.  En kısa zamanda net bilgiler almaya başlayacağız inşallah.   ” diye belirtti.

Konunun  gerekli kurumlara iletileceğini belirten Mert: “ ilçemiz deki diğer kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarının konu ile ilgili bilgilendirileceklerini ve kendilerinden  destek isteyeceklerini,” belirtti ,

Ekonomi Gündemi Hakkında Basın Açıklaması
TOBB VE ODA Borsalar Coğrafi İşaretlere Sahip Çıktı
Burası Çayeli Burada İş Var İstihdam Seferberliği Basın Açıklaması