Ekonomi Gündemi Hakkında Basın Açıklaması

Çayeli TSO Başkanı Mehmet Ali MERT,

EKONOMİ GÜNDEM  HAKKINDA DEĞERLENDİRME bulundu.

MERT: “  ÜLKEMİZDE YAŞANAN OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN EKONOMİMİZ DİMDİK AYAKTADIR.”

Başkan MERT : “Son yıllarda ülkemizde yaşanan yurtdışı kaynaklı olumsuz  para politikaları   neticesinde yaşanan bir takım  ekonomik olumsuzları artık geride  bıraktık. Süreç artık  lehimize işlemektedir. Enflasyondaki düşüş süreci, ülke risk priminin gerilemesi, faiz oranlarının aşağı gelmesi ile birlikte ekonomideki dengelenme sürecinin istikrarlı bir şekilde sürdüğünü görüyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Tarafından  alınan faiz indirimi kararı ülkemizin büyüme sürecine önemli ölçüde katkı sağlayacaktır. Bu noktada, diğer finans kuruluşlarının da TCMB'yi takip ederek piyasa faizlerini hızla aşağı çekmelerinin ve piyasanın ihtiyacı olan ucuz finansmanı özel sektöre kaynak olarak sunması piyasaları önemli bir şekilde canlandıracaktır. Bu konuda  finans kuruluşlarının ivedi bir şekilde faiz oranlarını aşağı çekmeleri önem arz etmektedir.

İş dünyası olarak, Merkez Bankası'nın piyasalara güven veren  kararlarının devam edeceğini umuyoruz. Faiz maliyetlerinin de düşmesiyle birlikte, son dönemde gerileme yaşayan yatırımların tekrar artışa geçeceğine, artan yatırımlarla birlikte üretimin ve istihdamın artacağına inanıyoruz.

Bununla birlikte, önümüzdeki süreci geçmiş dönemde yaşadığımız kayıpların telafi edilme zamanı ve ülkemizin güçlü büyüme performansını tekrar yakalayacağı bir dönem olarak görüyoruz

Tüm bankaların da, ekonomiye katkı sağlama adına faiz indirimi konusunda hızla benzer adımları atmalarını bekliyoruz. Özel sektörün, sanayicilerin, yatırımcıların  ve vatandaşın üzerindeki faiz yükünün hafiflemesi için atılacak adımların, eş zamanlı şekilde yatırımları da canlandıracağına inanıyoruz.

Yaşanan olumsuzluklara rağmen ülkemizin ekonomisi dimdik ayakta ve gelecek vadetmektedir”.

Diye belirtti.

Çayeli TSO'dan Hukuki Danışmanlık Hizmeti
Enflasyonla Mücadele Kapsamında Çayeli Ticaret ve Sanayi Odasından Üyelerine Ziyaret
TOBB VE ODA Borsalar Coğrafi İşaretlere Sahip Çıktı