Basın Açıklamaları

Çayeli TSO'dan Üyelerine Nefes Kredisi

ÇAYELİ TİCARET VE SANAYİ ODASI ÜYELERİNİN EKONOMİK SIKINTILARINI BİR NEBZE RAHATLATMA ADINA  NEFES KREDİSİNİ DENİZ BANK İLE BAŞLATTI.

Deniz Bank Çayeli Şube Müdürü Hande TAŞ ÖZKORUMAK ile Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali MERT yaptığı  toplantı sonrası şöyle açıklamalarda bulundu:

“Çayeli Ticaret ve Sanayi Odası olarak bütçemiz çerçevesinde üyelerimizin kredi kullanmalarına imkan sağlayan kaynak aktarımı yapıyoruz.

Odamızca ve TOBB tarafından aktarılacak kaynak ile hayata geçirilecek olan Nefes Kredisi Projesine ait protokol 27 Nisan 2020 tarihinde TOBB , Denizbank ve Kredi Garanti Fonu ile imzalanmıştır.

Üyelerimizin finansmana erişimine kolaylık ve destek sağlayan Nefes Kredisinde üyelerin kullanacağı kredi 2020 yılı sonuna kadar anapara ve faiz ödemesiz, 2021 yılında 12 ay eşit taksitli geri ödemeli toplam en fazla 20 ay vadeli olacaktır.

Kullandırılacak kredinin brüt faiz oranı yıllık % 7,50’dir.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile KGF arasında imzalanan protokol çerçevesinde;

- Cirosu 3 milyon ve altında olan işletmeler azami 50.000,00 TL,

- Cirosu 3 milyon TL ile 25 milyon TL ( dahil) arasında olanlar azami 100.000,00 TL kullanabileceklerdir.

Denizbank ile başlayan Nefes Kredisinin önümüzdeki süreçte kamu bankaları aracılığı ile de verilmesi planlanmaktadır.

Nefes Kredisinin hayırlı olmasını ve tüm üyelerimize nefes olmasını, işlerinde kolaylıklar sağlamasını diliyoruz.”  dedi

Benzer Basın Açıklamaları

Başkanımız'dan Kovid-19 Basın Açıklaması
Çayeli TSO'dan İdlib’te Mehmetçiğe yapılan saldırıya ortak tepki