Başkanımız'dan Kovid-19 Basın Açıklaması

Başkan MERT’ten virüse karşı hassasiyet ,

Odamızda gerçekleştirilen  Çayeli TSO Meslek Komiteleri Müşterek toplantısı ve Stratejik Plan Çalıştayında  konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Mehemt Ali MERT,  salgın hastalık  sürecinde gerekli tedbirlerin uyulmasının önemine değinerek, “Bu durum hem sağlık açısından büyük tehdit olduğu gibi, ekonomik bağlamda da bize ek külfet olarak geri dönüyor. Gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini vurguladı.”

Herkesin ortak sorumluluğu

Konuşmasında tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19’un etkilerine değinen Başkan MERT, “Bu durum, hepimizin ortak sorumluluğu. Eğer topyekûn gerekli tedbirleri alırsak yani maske, mesafe ve hijyen tedbirlerinden taviz vermezsek, bu süreci en kısa sürede atlatacağımıza inanıyorum. Aksi takdirde sürecin uzaması sağlık açısından büyük tehdit olduğu gibi, ekonomik bağlamda da bize ek külfet olarak geri dönüyor. Üreten, hizmet eden, sanayici ve tüccarlar olarak ekonomiyi biz omuzluyoruz.  Kaymakamlarımızla ve Belediye Başkanlarımızla gerçekleştirdiğimiz denetim ziyaretlerinde gereken hassasiyetin gösterilmediğine kimi yerlerde maalesef şahit olduk. Sıkı önlemlerin alınması demek, belki yine faaliyetlerimizin kısıtlanması anlamına gelecek ki, bu yük maalesef bizim üstümüze binecek. Onun için gereken ne ise biz daha fazla hassasiyet göstermeli, kendi iç denetim mekanizmalarımızı biz aktif hale getirmeliyiz. Bu işin içinden ancak böyle çıkarız” dedi.

“Üretmek, istihdam yaratmak vatanseverlik göstergesidir”

Oda olarak virüse karşı tüm tedbirleri ilk günden beri aldıklarını belirten MERT, “Odadaki hizmetlerimizi büyük hassasiyet içinde gerçekleştiriyoruz. duruma en kısa zamanda erişir. Bu iki aylık süreçte, pandemi dolayısıyla sınırlı da olsa bazı ziyaretlerimizi gerekli hassasiyetleri gözeterek gerçekleştirdik.  Özellikle çatı kuruluşumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Yönetimi ve kimi zaman bakanlık yetkilileriyle birlikte online ortamda sürekli iletişim halindeyiz. Malumunuz bu güçlü iletişim pek çok ekonomik tedbirin üretilmesine ve bizlerin bir nebze dahi olsun nefes almasına vesile oldu. Bu bağlamda bizime iletişim içinde olmanız çok kıymetli. Yeni normalle birlikte nispeten bir toparlanma sürecine girdik. Ama kısıtlamaların olduğu dönemdeki kayıpları ne kadar bir sürede telafi edebiliriz bunu kestirmek çok zor. Ticaretle, sanayiyle uğraşan bizler için faaliyetleri sürdürebilir kılmak her zaman zorlayıcı olmuştur. Ama üretmek, istihdam yaratmak bu ülkenin geleceğine emek vermek şüphesiz bir vatanseverlik göstergesidir. Ailesi, çevresi, memleketi ve ülkesi için gayret gösteren tüm müteşebbislerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.

Koronavirüs (Covid-19) Basın Açıklaması
Çayeli TSO'dan İdlib’te Mehmetçiğe yapılan saldırıya ortak tepki
Başkanımız M.Ali Mert Yeni İstihdam Teşvikleri Hakkında bilgiler Verdi
Enflasyonla Mücadele Kapsamında Çayeli Ticaret ve Sanayi Odasından Üyelerine Ziyaret