TOBB Duyurular

Dünya Arı Günü

TOBB'dan alınan bir yazıda , ülkemizin de aralarında bulunduğu 115 ülkenin ortak sunuculuğunda 20 Mayıs tarihinin "Dünya Arı Günü " ilan edilmesine yönelik karar tasarısının 20 Aralık 2017 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda oy birliği ile kabul edildiği  , her yıl düzenlenecek "Dünya Arı Günü" etkinlikleriyle arıların ve diğer tozlayıcıların insanlık ve dünyamız için taşıdığı önemin hatırlatılması , bu konuda bir ayrıcalık oluşturulması ve bu etkinliklerle Birleşimiş Milletler 2013 gündeminde tanımalanan sürdürülebilir Kalkınma hedeflerinin başarılmasına da katkı sağlayan biyoçeşitliliğin ve ekosistemin korunmasına dikkat çekilmesinin hedeflendiği belirtilerek , imkanlar dahilinde çeşitli etkinliklerin düzenlenmesi talep edilmekte olup herkesin konu hakkında hassasiyet gösterilmesi istenmektedir.

Tüm üyelerimize önemle duyurulur.

Benzer TOBB Duyurular

Irak Yatırım Forumu