Üyelerimize Önemli Duyuru

1 Haziran 2004 tarihinde yürürlüğe giren 5174 Sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu’nun geçici 9. maddesi gereğince, Ekim ayı içerisinde yapılacak olan Oda Seçimlerinde, Kanunun 83. maddesi ile Organ seçimleri hakkındaki Yönetmeliğin 8. maddesinde; Oda Meslek Komiteleri ve Meclis seçimlerine seçmen olarak katılabilmek. Meslek Komiteleri ve Meclis üyesi seçilebilmek için, vergi mükellefi olma şartı arandığından, üyelerimizin vergi kayıtlarını kontrol ederek hatalı kayıtlarını düzeltmeleri ve vergi numaralarını kaydettirmelerinin zorunlu olduğu belirtilmektedir.

Üyelerimizin vergi mükellefiyetlerine ilişkin oda kayıtları 18 Ağustos  2017 Cuma günü mesai bitimine kadar, hafta içi her gün odamız bünyesinde açık olup, hatalı kayıtların düzeltilebilmesi ve ilk defa vergi numaralarının kaydettirilmesi için müracaatların firmanın antetli kağıdına yazılmış dilekçe ekinde vergi levhası fotokopisi veya ilgili vergi dairesinden mükellef olduklarına dair alınmış yazı ile odamıza yapılması gerekmektedir.

Vergiden muaf üyelerimizde  yukarıda belirtilen gün ve mesai bitimine kadar, vergiden muaf olduklarına ilişkin muafiyet yazılarının odamıza ibraz etmeleri gerekmektedir.

Kayıtların düzeltilmemesi halinde odamızdaki mevcut kayıtların doğruluğunu kabul etmiş sayılacağı üyelerimize önemle duyurulur.

Çayeli Ticaret ve Sanayi Odası

Meslek Komiteleri Ve Meclis MART 2017 Aylık Toplantı Çizelgesi
Akreditasyon Belgelendirme Sistemi Geliştirme Ziyareti Odamızda Gerçekleştirildi
Kalfalık , Ustalık ve Usta Öğretici Belgeleri Yeniden Düzenleniyor