Tartı Aletleri İle İlgili Ölçü ve Ayar İşlemleri

Bilindiği üzere; ölçü ve ölçü aletlerinin damga süresi 2 yıl olup (damga yapılan yıl dahil) damga süresini doldurmuş ölçü ve ölçü aletlerinin (taksimetre ve takograf cihazları hariç) periyodik muayeneleri için ilgililerce, sürenin dolduğu yılı izleyen yılın Şubat ayının son gününe kadar Bakanlık Ölçüler ve Ayar Teşkilatına / Grup Merkezi Belediye Ölçüler ve Ayar Memurluklarına veya Bakanlıkça bu muayeneleri yapmak üzere yetkilendirilmiş muayene servislerine müracaat edilmesi ve müracaat edildiğini gösteren bir belge alınması gerekir. Söz konusu belgenin, ölçü aletinin muayenesi yapılıncaya kadar muhafaza edilmesi ve gerektiğinde ilgililere ibraz edilmesi gerekmektedir. Posta ile yapılacak müracaatlarda, postadaki gecikmelerin dikkate alınmayacağı, müracaatın süresi içinde ilgili birime ulaştırılmış olması gerekmektedir.

taksimetre ve takograf cihazlarında ise, muayene süreleri dolmadan ilgililerce periyodik muayenelerin yaptırılması gerekmektedir.

Bu itibarla, ölçü aleti kullanıcıları olarak herhangi bir idari yaptırımla karşı karşıya kalmamak için, uygulamalar ve konu hakkında detaylı bilgi edinmek istiyorsanız Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü 0464 253 00 24-25 nolu telefonlar veya rize.sanayi.gov.tr web sayfasında yer alan “Duyurular” bölümünü inceleyebilirsiniz.

TOBB Oda ve Borsa Yönetim Kurulu Başkanları İştişare Toplantısı Gerçekleşti
İmkb Fen Lisesi okul aile birliği odamızı ziyareti