Sanayi Sicil Belgesine Sahip İşletmelerin Ucuz Elektrik Kullanımı İle İlgili Önemli Bilgilendirme

Bilindiği üzere, Resmi Gazetenin 10 Temmuz 2018 tarih ve 30474 sayılı nüshasında yayımlanan 1. no’lu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 385’inci maddesinin (a) bendi ile sanayi işletmelerinin sicilini tutmak, sanayi istatistikleri ve analizlerini üretmek görevi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına verilmiştir. Bu görevin yürütülmesi ise 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu ile sağlanmaktadır. Bu kapsamda, söz konusu Kanun uyarınca sanayi siciline kayıt edilen sanayi işletmesi adına Sanayi Sicil Belgesi düzenlenmektedir. Sanayi Sicil Belgesine sahip olan sanayi işletmeleri üretimde kullandıkları elektriği ticarethane aboneliğine göre daha ucuz olan sanayi aboneliği tarifesinden yararlanmaktadır. Bir başka deyişle, Sanayi Sicil Belgelerini zamanında vize ettirmeyen işletmelerin vize süresinin sona erdiği tarihten itibaren elektrik satış tarifelerinin ucuz olan sanayi aboneliği yerine pahalı olan şantiye yada ticarethane aboneliği olarak değişecektir. Bu bağlamda, İlimiz sınırları dahilinde imalat kolunda faaliyet gösteren işletmelerin mağduriyet yaşamaması için Sanayi Sicil Belgelerini Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne giderek zamanında vize ettirilmesi aksi taktirde Sanayi Sicil Belgelerinin geçersiz sayılacağı, dolayısıyla ucuz elektrik tarifesinden de yararlanılamayacağı (Sanayi abonesi tarifesinden çıkılacağı) konusunu meslek mensuplarınıza, üyelerinize ve işletmelere duyurulması, ihtiyaç halinde Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nün 444 61 00 no’lu telefondan yardım alınabilecektir.

Üyelerimize Önemle duyurulur.

Çayeli TSO Yerinde Üye Ziyaretleri Devam Ediyor
Yıllık İşletme Cetveli Gönderme Zorunluluğu Hakkında Önemli Duyuru
Akreditasyon Belgelendirme Sistemi Geliştirme Ziyareti Odamızda Gerçekleştirildi