PVC Doğrama Montajcı Belgelendirme Duyurusu

14UY0195-3 PVC Doğrama Montajcısı (Seviye 3) Ulusal Yeterliliği 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Kanunu ile anılan Kanun uyarınca çıkartılan “Mesleki Yeterlilik, Sınav ve Belgelendirme Yönetmeliği” hükümlerine göre hazırlanmıştır. Yeterlilik taslağı, 01.07.2013 tarihinde imzalan işbirliği protokolü ile görevlendirilen Pencere ve Kapı Sektörü Derneği (PÜKAD) tarafından hazırlanmıştır. Hazırlanan taslak hakkında sektördeki ilgili kurum ve kuruluşların görüşleri alınmış ve görüşler değerlendirilerek taslak üzerinde gerekli düzenlemeler yapılmıştır. Nihai taslak MYK İnşaat Sektör Komitesi tarafından incelenip değerlendirildikten ve Komitenin uygun görüşü alındıktan sonra, MYK Yönetim Kurulunun 02/04/2014 tarih ve 2014/23 sayılı kararı ile onaylanarak Ulusal Yeterlilik Çerçevesine (UYÇ) yerleştirilmesine karar verilmiştir."

Bu kapsamda PVC sektöründe montajcı olarak faaliyet gösteren personellerin bu belgeyi 26/09/2018  tarihine kadar almaları gerekmektedir. sektörle ilgili üniversite,yüksek okul,lise ve Mesleki çıraklık okullarından alınan ustalık belge sahipleri muaf olacaktır.

Belge almak isteyenlerin Odamızla irtibata geçmeleri ya da MYK tarafından yetki verilen firmalarla direk irtibata geçmeleri önemle duyurulur.

Galerici Firmalar İçin Belgelendirme Sınav Tarihi Belli Oldu
İş Kur Girişimcilik Kursu Başvuruları Başladı
Girişimci Adaylarına Önemli duyuru , Girişimcilik Kursu Başvuruları Başladı
Üyelerimize Önemli Duyuru