Odamızda Elektronik Belge Hizmeti Dönemi Başladı

ÇAYELİ TİCARET VE SANAYİ ODASINDA

ELEKTRONİK BELGE HİZMET DÖNEMİ BAŞLADI

Odalarımızın  talepleri doğrultusunda  ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin çalışmaları  neticesinde 2016 yılı  içerisinde  gündeme alınan  Elektronik  Belge Hizmeti   15 Nisan 2017  tarihinde Odalarımızın  kullanımına açıldı.  Çayeli Ticaret ve Sanayi Odası olarak  sistemsel  altyapı uyumluluğunu  sağlayarak , gereken işlemlerin yapılması ile 17 Nisan 2017 tarihinde Türkiye genelinde  25. Oda  olarak projeye dahil olduk.

Elektronik  Belge Hizmeti ne demektir?

Online Belge Hizmeti kısaca:  İsteyen üyelerimizin haftanın 7  günü   24 saat boyunca Odamıza gelmeden,  internet  üzerinden sisteme kayıt olduktan sonra  Odamızdan almış oldukları belgeleri, internet üzerinden de  almalarıdır.

15 Nisan 2017 tarihinde uygulamaya giren  projenin  amacı  iş hayatını kolaylaştırmaktır. Projenin değeri 40 milyon TL dir.   Proje Tam kapasite olarak  kullanılmaya  başlandığında  iş hayatına çok büyük kolaylıklar sağlayacaktır.  Üyelerimiz belge almak için zaman harcamadan sistem üzerinden belge sahibi olabileceklerdir.  İlçe dışında olup belgeye ihtiyaç duyan üyelerimiz  oldukları bölgeden anında internet üzerinden belge sahibi olacaklardır.

Bu kapsamda  üyelerimizin yapması gereken  https://ebelge.tobb.org.tr adresi  üzerinden veya Odamızın  kurumsal sitesine  girip  Online Belge Hizmeti  linkine tıklayıp sisteme kayıt yaptırmak  olacaktır. Bura da en önemli nokta üyelerimizin cep telefonlarının sistem de ki telefonla uyum sağlamasıdır. Uyum sağlamaması durumunda kayıt şifresi başka telefona gidecektir. O yüzden üyelerimizin en güncel telefonlarını  odamızla  paylaşmaları gerekmektedir.

Kayıt için yapılması gereken sistem üzerindeki işlemler:

Odamızın web sayfasında Online Belge Hizmeti butonu tıklanıp, açılan pencere de Odamızın adı seçilerek, vergi kimlik, T.C. numarası, Oda Üye sicil numarası girildikten sonra mail ve cep telefonu girilmesi gerekmektedir. Bura da  en önemli nokta  üyemizin cep telefonu numarasının odamız da ki sistemde doğru şekilde kayıtlı olması gerekmektedir. Bu durumlarda üyelerimizin Odamızla irtibata geçip telefonlarını güncellemeleri ve güncellenmiş telefon bilgilerinin sisteme kayıt edilmesi gerekmektedir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin hayata geçirdiği ve Odamızın gerekli altyapı çalışmalarını yaparak ortak olduğu projenin  tüm üyelerimize ve iş dünyasına hayırlı olmasını  diliyorum.

Saygılarımla ,

Güngör SARI