Dünya Helal Zirvesi İstanbul 2019 Hk.

Discover Events Fuar ve Organizasyon'dan alınan 7.2019/97tso sayılı yazıda, 28 Kasım - 01 Aralık 2019 tarihleri arasında Dünya Helal Zirvesi 2019 ve 7. İslam İşbirliği Teşkilatı Helal Fuarı'nın Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı'nın himayelerinde gerçekleştirileceği bildirilmiştir.

Dünya Helal Zirvesinde 2018 yılında 25 farklı ülkeden 60 konuşmacı sunumlarını yapmıştır. Konuşmacıların yanı sıra, 25 farklı ülkeden 5000 delege konferansları takip etmiş, bunun yanı sıra, bir çok üniversiteden öğrenci konferanslara katılmıştır. İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC), İslami Ticareti Geliştirme Merkezi (ICDT) ve Dıscover Events işbirliği ile gerçekleştirilen 6. İslam İşbirliği Teşkilatı Helal Fuarı ise ABD, Afganistan, Avusturya, Bangladeş, Belçika, Cezayir, Fas, Filistin, Fransa, Gana, Hırvatistan, Hindistan, İngiltere, İspanya, Kamerun, Kanada, Libya, Lübnan, Maldivler, Malezya, Mısır, Nijerya, Özbekistan, Rusya Federasyonu, Sri Lanka, Suudi Arabistan, Tayland, Tunus ve Türkiye ile birlikte 35 farklı ülkeden 316 yerli ve yabancı firma stand açarak ürünlerini tanıtmıştır. Fuar kapsamında gerçekleşen B2B Görüşmelerinde yurt dışından 200 yabancı satın almacının katılımı ile katılımcılar ve satın almacılar arasında toplantılar gerçekleşmiştir. Zirve ve Fuarı 29 Kasım - 02 Aralık 2018 tarihleri arasında 80 ülkeden 38750 yerli ve yabancı ziyaret etmiştir.

Ülkemizi helal piyasasının merkezi yapmayı amaçlayan Dünya Helal Zirvesi ve eş zamanlı gerçekleştirilecek 7. İİT Helal Fuarında, kurum ve kuruluşların yanı sıra, öncelikle gıda, turizm, finans, kozmetik ve diğer ilgili sektörlerden katılımcılarla birlikte tüm dünyada farkındalığın arttırılması hedeflenmektedir. Dünya Helal Zirvesi aynı zamanda ülkemizin tanıtımına da katkı sağlayan önemli bir etkinliktir.

Fuarla ilgili ayrıntılı bilgiye http://www.worldhalalsummit.com.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Üyelerimize duyurulur.

Odamızda Elektronik Belge Hizmeti Dönemi Başladı
Çayeli TSO Geleneksel İftar Yemeğinde Üyeleri İle Bir Araya Geldi
Başkanımız' dan Bazı Alacakların Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Hakkında Açıklama