Çayeli Ticaret ve Sanayi Odasından Üyelerimize Önemli Duyuru

Odamız organ seçimleri  yenileneceğinden, Oda Muamelat Yönetmeliğinin 14. – 15. Maddesine  göre  ve organ seçimleri  hakkındaki  Yönetmeliğin 8. maddesinde; Oda Meslek Komiteleri ve Meclis seçimlerine seçmen olarak katılabilmek. Meslek Komiteleri ve Meclis üyesi seçilebilmek için, vergi mükellefi olma şartı arandığından, üyelerimizin vergi kayıtlarını kontrol ederek hatalı kayıtlarını düzeltmeleri ve vergi numaralarını kaydettirmelerinin zorunlu olduğu belirtilmektedir.

Üyelerimizin vergi mükellefiyetlerine ilişkin oda kayıtları 23 Şubat  2018 Cuma günü mesai bitimine kadar, hafta içi her gün odamız bünyesinde açık olup, hatalı kayıtların düzeltilebilmesi ve ilk defa vergi numaralarının kaydettirilmesi için müracaatların firmanın antetli kağıdına yazılmış dilekçe ekinde vergi levhası fotokopisi veya ilgili vergi dairesinden mükellef olduklarına dair alınmış yazı ile odamıza yapılması gerekmektedir.

Vergiden muaf üyelerimizde  yukarıda belirtilen gün ve mesai bitimine kadar, vergiden muaf olduklarına ilişkin muafiyet yazılarının odamıza ibraz etmeleri gerekmektedir.

Kayıtların düzeltilmemesi halinde odamızdaki mevcut kayıtların doğruluğunu kabul etmiş sayılacağı üyelerimize önemle duyurulur.

Çayeli Ticaret ve Sanayi Odası

Yabancı İşçi Çalıştırılması İzni İle İlgili Önemli Duyuru