Çayeli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Toplantısında Alınan Kararlar

Çayeli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Toplantısında alınan kararları kamuoyunun bilgilerine sunuyoruz.

1. Geçtiğimiz yılın sonunda Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılarak küresel bir salgın haline gelen Koronavirüs, ülkemizde de görülmeye başlanmıştır. Bu süreçte Sağlık Bakanlığımız başta olmak üzere Devletimizin aldığı yerinde tedbirler, virüsün ülkemizde yayılmasını geciktirmiş, şu ana kadar Bir Vefatın dışında ölümcül bir olayın yaşanmasını engellemiştir. Bu bakımdan Sağlık Bakanlığımızın yürütmüş olduğu kriz yönetimini ve aldığı tedbirleri son derece yerinde bulduğumuzu ve takdirle karşıladığımızı ifade ediyoruz.

2. Bu çerçevede başta vatandaşlarımızın sağlığı için mesai mefhumu gözetmeksizin hayatlarını ortaya koyan sağlık çalışanlarımız olmak üzere kamu hizmetlerinin kesintisiz bir biçimde sağlanması için cansiperane mücadele veren tüm kamu görevlilerine özellikle ilçemizde görev yapan tüm Doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Sivil toplum kuruluşu olarak her zaman yanlarında olduğumuzu bildiririz.

3. Her ne kadar Sağlık Bakanlığı ve Devletimizin diğer birimlerinin aldığı tedbirler ve sunduğu öneriler yerinde olsa da bu krizde en büyük sorumluluğun tedbirlere hassasiyet gösterecek bireylerin olduğunu biliyoruz.

4. Bazı art niyeti grupların bu salgın çerçevesinde oluşan endişeyi, korku ve paniğe dönüştürerek asılsız haber ve yayınlarla toplumumuzu manipüle etmeye yönelik girişimlerde bulunduğu göz önünde bulundurularak bu tür fırsatçılara mahal verilmemesi adına resmî olmayan hiçbir açıklama, bilgi ve belgeye itibar edilmemesi gerektiğini özellikle vurguluyoruz.

5. Bu kapsamda Çayeli Ticaret ve Sanayi odası olarak, toplumda paniğe yol açmayacak şekilde kurumlarımızın ikaz ve yönlendirmeleri doğrultusunda, Devletimizin ortaya koyduğu her türlü tedbire uyulması için gerekli özeni gösterecek, kalabalık gruplar oluşturarak virüsün yayılmasına imkân sağlayacak eylem ve etkinliklerden kaçınacak, sorumlu bir sivil toplum kuruluşu bilinci içinde toplumsal birlikteliği ve ortak aklı harekete geçirmeyi destekliyoruz.

6. Tüm dünyayı etkisi altına alan bu salgının, milletimizin sağduyusu ve alınacak tedbirlere göstereceği titiz yaklaşımla en az sıkıntıyla bertaraf edileceğini temenni ediyor, başta üyelerimiz, kamu görevlilerimiz olmak üzere tüm milletimizi ve ilçe halkımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz.

7. Devletimizin ve milletimizin yanında kalarak bu krizin de atlatılması için her türlü çabayı göstereceğimizi kararlılıkla vurguluyoruz. Önümüzdeki dönemde virüsün yayılma hızının artması ihtimaline karşı Çayeli Ticaret ve Sanayi Odası olarak teyakkuzda olduğumuzun, salgının arzu etmediğimiz boyutlara ulaşmaması için yetkili mercilerce alınacak her türlü kararın destekçisi ve uygulayıcısı olacağımızın bilinmesini isteriz.

Kamuoyuna duyurulur.

Acara Ticaret ve Sanayi Odası Heyetini Odamızda ve İlçemizde Ağırladık.
Çayeli TSO'dan İlçemiz Eski Kaymakamı Şu anda ise İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürü Olan Abdullah AYAZ'a Ziyaret
TOBB Ekonomi Şurası İkiz TOBB İkiz Kulelerde Cumhurbaşkanımızın Katılımıyla Gerçekleşti
10. Uluslararası Van Turizm ve Seyahat Fuarı
TOBB ve TUSİAD'dan Ortak Basın Açıklaması