Çayeli – Pazar – Ardeşen Ticaret ve Sanayi Odaları Gıda Sektörü Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı

Odamız organizasyonluğunda Pazar Ticaret ve Sanayi Odası ve Ardeşen Ticaret ve Sanayi Odası gıda meslek komiteleri temsilcileri ilçelerde ve bölgemizde giderek çoğalan ve küçük esnafı tehdit eden zincir mağazaların çalışma saatlerinin düzenlenmesi için bir araya gelindi.

Çayeli – Pazar – Ardeşen  Ticaret ve Sanayi Odaları

Gıda Sektörü Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı

Çayeli Ticaret ve Sanayi Odası

29.05.2018

1. Zincir mağazaların çalışma saatlerinin düzenlenmesi hakkında alınan kararlar.               ( Görüşlerin oluşturulması )
  1. Yöremizde, İlçemizde ekonomiyi döndüren küçük esnafın küresel sermaye karşısında ezilmesi,
  2. Zincir mağazalarla ilgili olarak yapılan çalışmada, zincir mağazalara ait her şubeden şube başına ortalama 15-20 bin TL aracı ciro yaptığı ve yapılan cironun tamamının yöre dışına çıkması,
  3. Zincir mağazaların yöresel marketler gibi hizmet yapmadığı, müşterisine gerekli hizmeti sağlamadığı ve aynı zamanda istihdam konusunda yöresel marketler kadar istihdam sağlamadığı, hatta aynı büyüklükteki yerel marketin yarısı kadar personel çalıştırması,
  4. Yukarıdaki maddelere istinaden yöremizde bulunan zincir mağazaların (A101, BİM, ŞOK, MİGROS, CARFUR, KİLER  vb. ) Hafta içi çalışma saatlerinin sabah 08:00 – Akşam 17:00 olması, Hafta sonları Cumartesi günü sabah 08:00 Akşam 17:00,  Pazar günü tamamen kapalı olması görüşüne ortak karar verilmiştir.

Bu bildirinin odaların yönetim kurullarına sunulmasına karar verilmiştir

Karadeniz Bölgesi oda ve borsaları TOBB’da biraraya geldi
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden Afrin Operasyon Açıklaması