Başkanımız' dan İstihdam Seferberliği Açıklaması

Çayeli Ticaret ve Sanayi  Odası  Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali MERT "2019 İstihdam Seferberliği" programına ilişkin şu açıklamalarda bulundu.

Başkan  Mehmet Ali MERT yaptığı açıklamada:  “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısının ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ortaklığında yürütülen “İstihdam Seferberliği 2019-Burada İş Var” Teşvik Paketi’nin yerelde Çayeli’mize ve  genelde  ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

“2019 İstihdam Seferberliği" programına tam destek verdiklerini belirten Çayeli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı MERT sözlerini şu şekilde sürdürdü: ““Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla başlatılan yeni istihdam seferberliği firmalarımız için çok önemli bir fırsat. Bu istihdam seferberliği kapsamında verilecek teşviklerden ve avantajlardan bütün sanayicilerimizin faydalanmasını bekliyoruz. Yeni istihdam seferberliğinde, yeni istihdama ücret desteği (3 ay boyunca), asgari ücret desteği, Kısa çalışma ödeneği, prim ve vergi teşviki başta olmak üzere farklı teşvikler sağlanmaktadır.

Üyelerimizin verilecek desteklerden faydalanarak daha fazla üretim, istihdama daha fazla katkı sağlayacaklarını  ümit ediyoruz. Devlet, program kapsamında 30 Nisan'a kadar ilave istihdam yapan şirketlere, her bir çalışan için 3 ay boyunca prim, vergi ve ücret desteği verecek. İzleyen 9 ayda da prim ve vergiler devlet tarafından ödenecek. Kısa Çalışma Yönetmeliği uyarınca, ekonomik sebeple çalışma sürelerini azaltan ya da durduran iş yerlerinde 3 ay boyunca, azaltılan süreye ilişkin çalışan ücreti İşsizlik Fonu'ndan karşılanacak. SGK primlerini düzenli ödeyen işverenlere 5 puanlık destek devamlı hale gelecek. Kalkınmaya öncelikli 51 il ve 2 ilçede kalkınmaya ilave destek olarak  SGK primlerine 5 puana ilave olarak 6 puan ilave indirim  yapılacak.  İş Başı Eğitim sonrası İstihdam desteği verilecek. Teşviklerden geriye dönük faydalanma sağlanacak.   Tüm üyelerimizi bu teşviklerden yararlanarak hem kendi firmalarının  hem de ülkemizde ekonomik kalkınmaya katkı sunmaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Kadın girişimci üyelerimiz ve Genç girişimci üyelerimiz ile istişare toplantısı gerçekleştirildi.
İlçe jandarma komutanı Teğmen Çetin Öztürk Odamızı ziyaret etti
Başkanımızın Öğretmenler Günü Mesajı