Başkanımız' dan Bazı Alacakların Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Hakkında Açıklama

Çayeli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali MERT     7143 sayılı “Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda da Değişiklik Yapılmasına ilişkin kanun gereği yaptığı açıklamada;

1. Yapılandırmadan faydalanmak isteyen üyelerin taksitlendirme imkanından  yararlanabilmesi için 31 Temmuz 2018 tarihine kadar dilekçe ile odaya başvuru yapmaları gerekmektedir.
  2. Kanun 31.03.2018 tarihinden önceki alacakların tahsilini düzenlemektedir.
  3. Taksitli ödeme yapmak istemeyenler dilekçede belirtmek şartıyla ilk taksit ödeme süresi sonuna kadar borcun aslını yatırabilir.
  4. Başvuru üzerine oda, üyenin asıl alacağı olan  toplam meblağı azami altı taksite kadar bölebilir. 1.taksitin son ödeme günü  31.07.2018 olup kalan taksitler  birer aylık dönemler halinde  ödenecektir.
  5. Taksitlerden herhangi biri süresi içerisinde ödenmez ise yapılandırma iptal  edilerek borç eski haline döndürülür. Tüm üyelerimize önemle duyurulur.   İfadelerine yer verdi.

PVC Doğrama Montajcı Belgelendirme Duyurusu
Çayeli TSO 2016 Yılı E-Bülten Arşivi