Acara Ticaret ve Sanayi Odası Heyetini Odamızda ve İlçemizde Ağırladık.

Acara Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı  Tamaz  Shavadze , Acara TSO başkan yardımcısı  Saim Yeşildağ,   Poti Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı  Aleksandre  Tsulaia ,  Acara İş Kadınları Başkanı  Makvala Kvırıkladze,  Acara İş Adamları Derneği Başkanı Lasha Bolkvadze  ve  diğer  sektör  temsilcileri  ,    Batum Türk Ticaret Ateşesi   Feyza Erdoğan ile beraber  İş Gezisi kapsamında Odamız da temaslarda bulundular.

İş gezisi kapsamında öncelikle  sektör  temsilcilerinin de hazır bulunduğu toplantı gerçekleştirildi.  Daha sonra,  ilçemizin tanıtımında  büyük katkısı  bulunan  turizm  destinasyon merkezimiz   Ağaran Şelalesine gezinin ardından ilçemizde kurulan Çay Araştırma Merkezi ziyareti gerçekleştirildi.

Sektör temsilcileri ile karşılık yapılan toplantıda,  Çayeli Belediye Başkanı  İsmail hakkı Çiftçi,  yönetim kurulu başkanımız Mehmet Ali Mert, Meclis Başkanımız Hüseyin Öztürk, Meclis üyelerimiz ve sektörde ihracat yapan ve ihracat potansiyeli olan üyelerimiz katıldılar.

Açılış konuşmasında Başkanımız Mehmet Ali MERT,  İlçemize 5 dakika uzaklıkta bulunan Rize-Artvin havalimanı hakkında detaylı bilgiler aktararak  aynı zaman da  Samsun Sarp tren hattının  yapılması  durumunda bölgeye sağlanacak ekonomik karlılıklardan bahsederek. Samsun Sarp Tren hattının yapımı için lobicilik faaliyetlerinin sıkı bir şekilde devam ettiğini belirterek Gürcistan hükümetinin de bu konuda destek istediğini Acara heyetine bildirdi.

İlçe Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi konuşmasında,  bu tür organizasyonların önemini vurgulayarak, atılacak  her türlü olumlu adımın arkasında olacağını belirterek iş yoğunluğu dolayısıyla toplantıdan ayrıldı.

Acara Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı   Tamaz Shavadze  konuşmasında  taraflar arası işbirliğinin öneminde bahsederek,  iletişimin daima canlı tutulması gerektiğini vurguladı.

Ticaret Ateşesi  Feyza Erdoğan konuşmasında,  bölgede ticaret yapan tarafların  ilişkilerinin pekiştirilmesi gerektiğini ve bölgeler arası ticari faaliyetlerin artırılması gerektiğini belirtti.

Konuşmalardan  sonra Sedef fotoğrafçılığın sahibi Ali Fuat Sarı tarafından  yapımı gerçekleştirilen Çayeli Tanıtım filmi gelen heyete izlettirildi.  Daha   sonra  karşılıklı heyetler arası görüşmelere  geçildi.  Heyetlerin görüşmelerinden sonra  iki oda arasında Kardeş Oda İş Birliği Protokolü imzalandı.

Toplantı sonrası Ağaran Şelalesinde sezon başı hizmete giren Grand Ağaran Şelale Otelde  heyete yemek programı düzenlendi.  Yemek programına ilçe kaymakamımız  Mehmet Öztürk te katılım sağladılar. Programın ardından ,  Çay Araştırma Merkezi (ÇAYMER)  ziyaret edilerek, çay üretimi ve araştırması hakkında heyete bilgiler verildi.

Odamızdan Rize İş-Kur Müdürü Sn. Hasan Kiraz 'a Ziyaret
Odamız 2019 Yılı Üyelik Aidatı 1.Taksit Ödemeleri İçin Son Gün 01 Temmuz 2019